Σουσάμι
Το σουσάμι και το ταχίνι είναι πλούσιο σε ωφέλιμα άλατα. Το σουσάμι δεν είναι μόνο μια πολύ καλή πηγή μαγγανίου και χαλκού, αλλά είναι επίσης μια καλή πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου, φωσφόρου, βιταμίνης Β1, ψευδαργύρου, φυτικών ινών, και μονοακόρεστων λιπαρών. Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που ονομάζονται λιγνάνες, οι οποίες είναι επίσης αντι-καρκινογόνες. Περιέχει επίσης φυτοστερόλες, οι οποίες εμποδίζουν την παραγωγή χοληστερόλης. Το σουσάμι περιέχει μια μοναδική λιγνάνη που ονομάζεται σησαμίνη. Η κατανάλωση σουσαμιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης, την παροχή αρωγής για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, και να υποστηρίξει την υγεία του αναπνευστικού.
Προσθέστε σουσάμι στο ψωμί, στο σάντουιτς, σε σαλάτες ή ακόμα και στο ψάρι ή στο ψητό κοτόπουλο.