Σταφίδα

Στην πραγματικότητα πρόκειται για αποξηραμένα φρούτα, τις οποίες καταναλώνουμε μαζί με ξηρούς καρπούς αλλά και τις χρησιμοποιούμε σε πολλά γλυκά και φαγητά. Η μαύρη σταφίδα αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες ελληνικές υπερτροφές (superfoods). Λόγω των υψηλών ποσοτήτων των αντιοξειδωτικών που υπάρχουν στις σταφίδες, η κατανάλωσή τους σε τακτική βάση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης κάποιας μορφής θανατηφόρου καρκίνου. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που επιτίθενται στα υγιή κύτταρα και μπορούν να τα αναγκάσουν να μεταλλαχθούν. 

Ιστορικές πηγές αναφέρουν πως η σταφίδα πρώτο καλλιεργήθηκε στη Ζάκυνθο τον 16ο αιώνα σε ευρεία κλίμακα. Αργότερα άρχισε η παραγωγή της και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπως η Πελοπόννησος και η Κόρινθος (όπου συχνά την ονομάζουν και κορινθιακή σταφίδα). Κατά τον 19ο αιώνα η μαύρη σταφίδα αποτελούσε το 90% των εξαγωγών της Ελλάδας στην Ευρώπη. Η ελληνική σταφίδα βγαίνει στην αγορά το Σεπτέμβριο. Υπάρχουν δύο είδη σταφίδας, η ξανθιά (σουλτανίνα) και η μαύρη (κορινθιακή).

Οι καλύτερες σταφίδες είναι αυτές που είναι μαλακές, όχι όμως τόσο ώστε να κολλάνε μεταξύ τους. Είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, σίδηρο και φυτικές ίνες. Η μαύρη σταφίδα έχει περισσότερες διαιτητικές ίνες που βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Φιλτράρισμα κατά

Τιμή
5 8
Manufacturers
Χώρα Προέλευσης
περισσότερα... λιγότερα
Επεξεργασία
περισσότερα... λιγότερα
Διαθέσιμο σε
περισσότερα... λιγότερα
Κατάλληλο για
περισσότερα... λιγότερα
Βιταμίνες & Ιχνοστοιχεία
περισσότερα... λιγότερα
Filter
Product added to wishlist

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Διαβάστε περισσότερα