Αμύγδαλο
Περιέχουν τις περισσότερες φυτικές ίνες και είναι τα πλουσιότερα σε βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Κατά πάσα πιθανότητα κατάγονται από την Εγγύς Ανατολή, αλλά υπήρχαν από αρχαιοτάτων χρόνων και στη. Μεσόγειο και στα υπόλοιπα ζεστά αλλά όχι τροπικά κλίματα. Στην αγορά βγαίνουν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Στο κατάστημά μας θα βρείτε ελληνικά φρέσκα αμύγδαλα αλλά και εισαγωγής από Αμερική και Ισπανία. Μπορείτε να αγοράσετε αμύγδαλα με το κέλυφος, ωμά με τη φλούδα, ψημένα ανάλατα ή αλατισμένα με τη φλούδα ή λευκά (χωρίς τη φλούδα) ολόκληρα ή σε φέτες «φιλέ», που βάζουμε στα γλυκά.
Τα καλύτερα αμύγδαλα είναι αυτά που δεν έχουν τρύπες και η φλούδα τους είναι ξανθιά. Μάλιστα, πρέπει να ξέρετε ότι όσο πιο ξανθιά η φλούδα τόσο πιο φρέσκα είναι.
Επίσης, τα καλά αμύγδαλα δεν πικρίζουν και δεν είναι ζαρωμένα.
Διατροφική αξία: Είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες και φυτοστερόλες. Είναι πολύ καλή πηγή ασβεστίου.