Κανταλούπε
Το πεπόνι κανταλούπε είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α, θειαμίνη και νιασίνη. Για το λόγο αυτό αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό φρούτο που ωφελεί στην υγεία των ματιών και του δέρματος. Ακόμη προστατεύει τον οργανισμό από μολυσματικούς παράγοντες και διάφορους τύπους καρκίνου, ενώ παράλληλα το κάλιο που υπάρχει σε αυτό, βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς αποτελώντας καλό ρυθμιστή της αρτηριακής πίεσης. Περιέχει ένα φυσικό αντιπηκτικό, την αδενοσίνη, η οποία μειώνει τις πιθανότητες καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών, καθιστώντας το έτσι ένα ιδανικό σνακ για τους καρδιοπαθείς.