Καφές

Ο καφές είναι το πλέον αγαπημένο ρόφημα στον κόσμο. Είναι η καλημέρα το πρωί, η παρέα στη δουλειά, στις συζητήσεις με φίλους, η παρηγοριά σε δύσκολες καταστάσεις. Μπορούμε να επιλέξουμε καφέ σε κόκκους για παρασκευή στο σπίτι ή αλεσμένο, με βάση τη γεύση, την περιεκτικότητα σε καφεΐνη και την ποιότητα του κόκκου.

Το δέντρο του καφέ είναι ένας τροπικός θάμνος που ανήκει στο γένος Coffea της οικογένειας Rubiaceae. Τα άνθη του έχουν διάρκεια ζωής μόλις μία ημέρα και στη συνέχεια μετατρέπονται σε μικρούς καρπούς, που στον πυρήνα τους έχουν δύο πολύτιμους κόκκους, από τους οποίους φτιάχνουμε τον καφέ. Το καβούρντισμα των κόκκων είναι μια πολύπλοκη διεργασία, που προσδίδει τη γευστική ένταση του καφέ, ενώ ο βαθμός του καθορίζει την τελική του χρήση (πιο ξανθός ο φίλτρου, πιο σκούρος ο ελληνικός ή ο espresso).

Διατροφική αξία: Ο καφές χωρίς την προσθήκη ζάχαρης ή γάλακτος δεν έχει θερμίδες ούτε λιπαρά. Τα πιο σημαντικά συστατικά του είναι τα αντιοξειδωτικά χλωρογενή οξέα (πολυφαινόλες), η καφεΐνη και κάποια ανόργανα άλατα. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, ο καφές διαθέτει υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση συγκριτικά με άλλα ροφήματα (π.χ. τσάι, κακάο). Τα αντιοξειδωτικά αυτά τα βρίσκουμε σε όλα τα είδη καφέ, ακόμη και στους στιγμιαίους και ντεκαφεϊνέ, αλλά οι ποσότητες διαφέρουν ανάλογα με την προέλευση του καφέ και τα χαρμάνια. Κατά μέσο όρο ένα φλιτζάνι (150 ml) περιέχει 120 mg χλωρογενών οξέων.

Φιλτράρισμα κατά

Τιμή
22 32
Manufacturers
Χώρα Προέλευσης
περισσότερα... λιγότερα
Διαθέσιμο σε
περισσότερα... λιγότερα
Κατάλληλο για
περισσότερα... λιγότερα
Filter
Product added to wishlist

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Διαβάστε περισσότερα