Κουκουνάρι

Το κουκουνάρι είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ψευδάργυρο, μαγνήσιο, βιταμίνη Α και Κ. Είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ο σίδηρος, το μαγγάνιο και ο ψευδάργυρος.

Ο κουκουναρόσπορος γνωστός από την αρχαιότητα ανάμεσα στους Έλληνες και τους Ρωμαίους, θεωρείτο ότι είχε αφροδισιακές ιδιότητες. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι βρώσιμοι οι σπόροι από όλα τα πεύκα, αλλά από 18 είδη. Μόνο τέσσερα από αυτά καλλιεργούνται, μεταξύ άλλων και για τη συλλογή των σπόρων τους, και σε αυτά ανήκει και η κουκουναριά (πεύκη η ήμερη). Οι σπόροι του κουκουναριού, που παίρνουμε από τα κουκουνάρια αφού πέσουν από το δέντρο και ανοίξουν από τον ήλιο. Ελληνικοί υπάρχουν σε πολύ μικρές ποσότητες, από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάρτιο ενώ εισάγουμε κυρίως από την Κίνα, την Τουρκία και την Ισπανία.

O καλύτερος κουκουναρόσπορος είναι αυτός που έχει ομοιόμορφο λευκό χρώμα.

Τρώγονται ωμοί ή ψημένοι. Προσθέστε τους στη μαγειρική ή στις σαλάτες σας.

Φιλτράρισμα κατά

Τιμή
2 3
Manufacturers
Χώρα Προέλευσης
περισσότερα... λιγότερα
Επεξεργασία
περισσότερα... λιγότερα
Διαθέσιμο σε
περισσότερα... λιγότερα
Κατάλληλο για
περισσότερα... λιγότερα
Βιταμίνες & Ιχνοστοιχεία
περισσότερα... λιγότερα
Filter
Product added to wishlist

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Διαβάστε περισσότερα